Postup přípravy receptu Karamelová šlehačka:
Den předem připravíme karamelovou směs. Postup je jednoduchý. Dvacet deka cukru vsypeme do malého hnce a roztopíme, jako kdybychom tavili cukr na karamel. Mezitím pomalu za občasného míchání uvedeme do varu 1 kelímek smetany ve druhém hrnečku. Když se roztopí cukr a nebude mít v něm ani jednu hrudku a bude mít jemně tmavou barvu, tak za stálého míchání přilijeme opatrně smetanu, kterou jsme nahřáli. Po dokonalém rozmíchání bez jakýchkoliv hrudek odstavíme a necháme vychladnout. Poté vložíme do lednice do druhého dne. Na druhý den vyšleháme druhý kelímek smetany a kdo chce, může pro klid duše přidat smetafix. Poté vlijeme do skoro vyšlehané šlehačky směs z předešlého dne a vyšleháme tuhou karamelou šlehačku.