Postup přípravy receptu Karamelové brownies s čokoládovou mřížkou:
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Plech o rozměrech 28x18cm vymastěte a vyložte papírem na pečení. 100g kvalitní čokolády a 175g másla rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte 350g krupicového cukru. 250g měkkých karamel dejte do kastrůlku, přidejte k nim 5 lžic smetany ke šlehání a na mírném plameni je rozehřejte. Prošlehejte 4 vejce se špetkou pravé vanilky a vlijte je do čokolády. Navrch prosijte 200g hladké mouky se lžičkou prášku do pečiva a lehce promíchejte. Přidejte 100g nasekaných vlašských ořechů. Polovinu směsi vlijte do pekáče a potřete zhruba třemi čtvrtinami rozpuštěných karamel. Přelijte zbylou čokoládovou směsí, vložte do trouby a pečte přibližně tři čtvrtě hodiny, až bude těsto pevné na dotek. Nechte vychladnout na plechu asi dvacet minut, pak sejměte z papíru a nechte ještě dochladnout na mřížce. Zatím znovu rozehřejte zbylý karamel a rozpusťte 50g jakékoli čokolády (buď v misce nad vodní lázní, nebo v mikrovlnce). Obojí nalijte na plát těsta tak, aby vznikla efektní mřížka s cákanci.