Postup přípravy receptu Karamelové čtverečky:
Ostrým nožem jemně nasekáme dvě třetiny mandlových nudliček, zbývající nahrubo - každou na dva až tři kusy. Ty použijeme na ozdobu. Ve středně velké misce zpracujeme mouku, máslo, jemně nasekané mandle a 30 g moučkového cukru, až vznikne drobenka. Prsty napěchujeme drobenku do skleněného nebo keramického pekáčku o rozměrech 33x23 cm. Drobenkový podklad pečeme 15-20 minut dozlatova. Necháme vystydnout v pekáčku na drátěném roštu.
Mezitím si utřeme v misce krémový sýr a 60 g moučkového cukru do pěny. Ve středně velké misce ušleháme smetanu na tuhou šlehačku. Gumovou stěrkou zlehka vmícháme třetinu šlehačky do sýru s cukrem a vzniklý krém natřeme na podklad z drobenky. Zbylou šlehačku uložíme stranou.
Vyšleháme oba pudingové prášky s pouze 450 ml mléka dle návodu na obalu a krém rozetřeme na vrstvu sýra. Do zbylé šlehačky přimícháme cukr a rozetřeme na pudingový krém. Dáme do chladničky tuhnout asi na 4 hodiny.
Nahrubo posekané mandle opražíme dozlatova a necháme vychladnout. Dezert rozkrájíme na 15 čtverečků, vyndáme z pekáčku a ozdobíme mandlemi.