Použité suroviny receptu Karamelové jogurtové řezy:
1 jakýkoliv plát piškotu
| dle chuti: pikantní džem na potření
| 10 lžic cukru na karamel
| 1 dl vody
| 20 g želatiny
| dle potřeby: trochu mléka
| 300 g jogurtu
| 75 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžička citronové šťávy
Postup přípravy receptu Karamelové jogurtové řezy:
Plát těsta potřeme džemem. Do formy na srnčí hřbet nalijeme karamel, který připravíme v rendlíku z cukru rozpuštěného ve vodě, zahřívaného za stálého míchání do hustoty sirupu a zlatohnědé barvy.
Želatinu namočíme asi na 10 minut, vymačkáme a rozpustíme v teplém mléce. Jogurt ochutíme cukry a citronovou šťávou, promícháme s chladnoucím roztokem želatiny a nalijeme na karamel do hřbetu.
Necháme v chladnu ztuhnout. Podle tvaru a velikosti formy ukrojíme plát piškotu, potřeme ho džemem a na něj vyklopíme ztuhlý jogurtový rosol.
Fotky receptu Karamelové jogurtové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!