Postup přípravy receptu Karbanátky s bramborovým salátem :
Brambory ve slupce asi 20 minut vaříme, slijeme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a přidáme do vývaru. Tekutinu svaříme na polovinu, promícháme s octem, solí, pepřem, špetkou cukru, hořčicí a olejem. Brambory přelijeme zálivkou, promícháme a necháme nejméně 10 minut uležet. Okurku omyjeme, očistíme a nastrouháme na tenká kolečka. Spolu s nasekanou pažitkou je vmícháme do salátu.
Vejce rozšleháme, rohlík nakrájíme a necháme rozmočit ve vejci. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Petrželovou nať omyjeme, osušíme a nakrájíme. Vejce s rohlíkem smícháme v míse s kostičkami cibule, petrželovou natí a mletým masem. Osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou, pepřem a hořčicí. Ze vzniklé hmoty vytvoříme 8 karbanátků, které postupně smažíme na oleji na středním ohni zhruba 5 - 10 minut z každé strany. Na talíře upravíme karbanátky s bramborovým salátem a podáváme případně dozdobené petrželovou natí.