Postup přípravy receptu Karbanátky se zelenými fazolkami:
Ve vodě namočíme žemle pokrájené na malé kostičky. Vymačkáme je a v míse promícháme s mletým masem, drobně pokrájenou cibulí, přidáme vejce, hořčici, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme navlhčenýma rukama karbanátky, které obalíme v plátkách slaniny a opečeme je v rozehřátém oleji po obou stranách. Usmažené vyjmeme, do výpeku přilijeme vývar a povaříme. Přidáme smetanu, znovu povaříme a omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Za stálého míchání necháme zhoustnout. Omáčku zjemníme máslem a ochutíme vegetou. Očištěné zelené fazolky krátce povaříme ve slané vodě. Měkké fazolky ochutíme vegetou a přidáme drobně krájenou petrželovou nať. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.