Postup přípravy receptu Karbanátky z mrkve, cibule a petrželky:
Mrkev nastrouháme nahrubo. Vložíme ji do kastrolu, podlijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Uvařenou mrkev necháme vychladnout a přebytečnou vodu scedíme.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji zpěníme, přidáme ji k mrkvi a dobře promícháme v míse. Přidáme vejce, rozetřený nebo prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozemnutou majoránku, drcený kmín a mletý pepř, zahustíme strouhankou, dochutíme solí a dobře promícháme.
Na chladné místo směs odložíme asi na 30 minut. Ze ztuhlé těstovité hmoty tvarujeme karbanátky, které ještě obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s troškou mléka a ve strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepeme a karbanátky vložíme do oleje rozpáleného na 170°C. Fritujeme dozlatova.