1 menší cibule
| 2 řapíky celeru
| 6 snítek petrželky
| olivový olej
| 600 g mletého hovězího masa
| 2 lžíce rozinek
| sůl
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Karbanátky z Orientu:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíky celeru očistíme a pokrájíme na drobné špalíčky. Lístečky petrželky nebo koriandru nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme přibližně 2 lžíce kvalitního olivového oleje a krátce na něm orestujeme cibuli, tak aby byla krásně zlatavá. Odstavíme ji a necháme úplně vychladnout. Pokrájený řapíkatý celer spaříme vroucí vodou a na sítku necháme okapat. Do mísy vložíme mleté maso. Přidáme nasekanou cibuli, celer, petrželku a rozinky. Směs osolíme, opepříme a dobře ji rukama propracujeme. Z masové hmoty tvarujeme malé středně silné placičky a na rozehřátém oleji na pánvi se silným dnem je zvolna z obou stran opečeme. Karbanátky podáváme s kuskusem a čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Karbanátky z Orientu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!