Použité suroviny receptu Kardinálovy starovídeňské řezy :
Křehké těsto:
| 200 g mouky
| 40 g moučkového cukru
| 140 g másla
| 1 vanilkový cukr
| špetka soli
| Mandlové těsto:
| malinová zavařenina (propasírovaná)
| 25 g bílku
| 200 g syrového marcipánu
| 30 g moučkového cukru
| 20 g másla
| 40 g želírovacího cukru
Postup přípravy receptu Kardinálovy starovídeňské řezy :
Vypracujeme křehké těsto, necháme odpočinout a pak vyválíme plát asi 3 mm silný. Odkrojíme ho na velikost plechu a přeneseme na válečku na vymaštěný plech. Pečeme do zlatova asi 10 - 15 minut v předem předehřáté troubě na 180°C.
Po upečení nakrájíme těsto na pruhy 4 cm široké. Půlku pruhů pomažeme horkou malinovou zavařeninou a slepíme je s nepotřenými pruhy. Dáme ztuhnout do chladničky.
Připravíme mandlové těsto:
Všechny ingredience utřeme do hladka. Je-li těsto příliš tuhé, přidáme trošku bílku. Těstem naplníme cukrářský sáček s malým hvězdičkovým nádstavcem a okraje po obou stranách ztuhlých pruhů ozdobíme proužky, které po několik hodin necháme uschnout.
Troubu vyhřejeme na 160°C a pečeme až mandlové těsto dostane pěknou barvu. Po vychladnutí mezeru mezi pruhy vyplníme horkou malinovou zavařeninou. Jakmile zavařenina ztuhne, nakrájíme řezy tak 2 cm široké.
TIP: Řezy jsou také výborné plněné šípkovou zavřeninou.
Fotky receptu Kardinálovy starovídeňské řezy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!