Použité suroviny receptu Kari polévka z červené čočky :
2 lžíce olivového oleje
| 1 cibule
| 6 stroužků česneku
| 2 lžíce kari
| 2 lžíce kmínu
| 1/2 l vody
| 10 dkg červené čočky
| 1 lžička soli
Postup přípravy receptu Kari polévka z červené čočky :
V polévkovém hrnci s pokličkou zahřejeme na mírném ohni olej. Přidáme cibuli a česnek a chvilku vše mícháme. Okořeníme kari a kmínem a mícháme několik minut, aby se koření do směsi zasmažilo
Zelenina by od něho měla převzít krásnou zlatavou barvu. Vše přelijeme vodou a uvedeme do varu. Do vroucí tekutiny vmícháme čočku a až se voda začne opět vařit, zmírníme plamen, zčásti přiklopíme pokličkou a udržujeme na hranici varu asi 15 až 20 min. Až čočka změkne, polévku osolíme.
Fotky receptu Kari polévka z červené čočky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!