Postup přípravy receptu Kari s mangem a ananasem:
Nejprve si připravíme česnekovou pastu: Oloupeme cibuli, česnek a zázvor. Česnek prolisujeme, zázvor a cibuli najemno nastrouháme (nebo vše rozmixujeme). Očištěné maso nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a udržujeme teplé. Na výpeku dozlatova orestujeme připravenou pastu. Přidáme mandlovou moučku, koriandr, kurkumu a chilli. Opékáme asi 2-3 minuty. Pak podlijeme trochou vody, osolíme, vložíme bobkový list a vrátíme zpět maso. Dusíme přibližně 40 minut, až je maso měkké a voda se částečně odpaří. Nakonec do směsi přidáme garam masalu, ananas a mango nakrájené na kousky. Zalijeme smetanou, vše ještě společně provaříme. Pak už jen vyjmeme bobkové listy, vmícháme nakrájenou cibulku a podáváme.