Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kari s vepřovým masem:
400ml kokosové mléko
| 3lžíce zelená kari pasta
| 500g vepřové(kýta,panenka)nakrájené přes vlákno na tenké proužky
| 250g lilky(nasolené,nakrájené na kousky nebo kostičky,propláchnuté nebo osušené
| několik třešňová rajčátka(ideálně žlutá)
| 1 zelená paprika
| 2 citronové lístky
| trochu rybí nebo sójová omáčka
| 2lžičky přírodní tmavý cukr
| 1 chili paprička
| sůl
| trochu citronová šťáva
| hrst listy čerstvé bazalky
Postup přípravy receptu Kari s vepřovým masem:
1. UMÍCHEJTE OMÁČKU
Plechovku kokosového mléka nechte odstát a opatrně ji otevřete. Na povrchu by měla být vrstvička smetany. Tu seberte lžící a dejte do středně velkého silnostěnného kastrolu a na
středním až vyšším plameni ji rozehřejte. Jakmile smetana bublá a začne se z ní oddělovat
tuk, přidejte kari pastu a za stálého míchání chvíli vařte. Pak přilijte zbývající kokosové mléko a promíchejte.
2. VLOŽTE MASO A ZELENINU
Pomalu přiveďte k varu a přidejte maso. Za mírného varu vařte asi deset minut bez pokličky, pak vsypte kostičky lilků, papriky, rozčtvrcená rajčátka a případně citrónové lístky. Dolaďte solí, cukrem a nebo rybí omáčkou. Vařte jen pár minut, dokud nebudou lilky a papriky křehké.
3. DOCHUŤTE A OZDOBTE
Vmíchejte chilli, případně dochuťte pár kapkami citronové šťávy, ozdobte bazalkou. Podávejte s rýží.
Fotky receptu Kari s vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!