250 g karotky, očištěné a nastrouhané najemno
| 200 g změklého másla
| 50 g krupicového cukru
| 400 g polohrubé mouky + na posypání pracovní plochy
| 1 sáček prášku do pečiva
| 1 kelímek bílého jogurtu
| 100 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
Postup přípravy receptu Karotkové sušenky:
Důkladně promíchejte karotku, máslo, krupicový cukr, mouku a prášek do pečiva, podle potřeby přidejte jogurt a vypracujte vláčné těsto. Dejte na hodinu odpočinout do chladničky.
Na pomoučněném válu vyválejte plát silný asi 5 mm. Vykrájejte malá kolečka, klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Ještě horké obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Kolečka můžete slepovat po dvou rybízovou nebo jinou výraznou marmeládou.
Fotky receptu Karotkové sušenky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!