Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Kartuziánské rizoto s říčním rakem:
500 g říčních raků
| 115 g másla
| 350 g krátkozrnné rýže
| 1 menší cibule nakrájená nadrobno
| 1 pór nakrájená na kolečka
| 1 bobkový list
| 1 svazeček petrželky
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 stroužek česneku utřeného se solí
| 1,2 l rybího vývaru
| snítky čerstvých bylinek
| čestvě mletý černý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Kartuziánské rizoto s říčním rakem:
Raky společně s polovinou nakrájené cibule, pórkem, bobkovým listem a petrželkou vložíme do 850 ml vody, přivedeme k varu a vše vaříme 6 - 8 minut. Poté raky vyjmeme, necháme okapat a vyloupeme z krunýřů. Dále ve velkém hrnci rozehřejeme 55 g másla a olej. Přidáme zbylou cibuli a česnek, které necháme na másle a oleji zesklovatět. Pak přidáme rýži a asi 1 minutu smažíme. Poté přidáme lžíci rybího vývaru a mícháme, dokud jej rýže nevsákne. Postupně za stálého míchání přidáváme vývar, dokud nebude rýže měkká a nabobtnalá. Poté přimícháme račí maso a prohřejeme. Nakonec ještě přidáme zbylé máslo, sůl a pepř a okamžitě podáváme. Přizdobíme snítkami čerstvých bylinek. Vhodná příloha: čerstvý míchaný salát a čerstvý italský chléb focaccia.
Fotky receptu Kartuziánské rizoto s říčním rakem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!