300 g prolisovaných kaštanů
| 6 dl sladké smetany
| 120 g práškového cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 50 g másla
| 7 vajec
| 30 g práškového cukru do sněhu
Postup přípravy receptu Kaštanový nákyp:
K uvařeným prolisovaným kaštanům přidáme smetanu, cukr, vanilkový cukr, máslo a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše za stálého míchání přidáme žloutek jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozšleháme do něho práškový cukr. Sníh přimícháme lehce k vychladlé kaštanové kaši. Nákypovou formu dobře vymastíme, vysypeme strouhanou houskou, nalejeme do ní těsto a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečený nákyp podáváme s čokoládovým krémem.
Fotky receptu Kaštanový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!