250 g marcipánu
| 150 g vanilkového cukru
| 1 vanilkový lusk
| 7 vajec
| 150 g hrubé mouky
| 50 g škrobové moučky
| 60 g čokolády na vaření
| 200 g čokoládové polevy
| 20 g sekaných pistácií
Postup přípravy receptu Katalánský dort:
Marcipán, polovinu cukru, sůl, vanilkovou dřeň, jedno vejce a šest žloutků utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a přidáme do marcipánové směsi. Přidáme prosátou mouku a škrobovou moučku a nakonec nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do vymazané formy a povrch uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě (190 stupňů) asi 50 minut. Upečený dort vyklopíme a necháme vychladnout. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni, nalijeme na dort a rozetřeme, posypeme sekanými pistáciemi a necháme ztuhnout.
Fotky receptu Katalánský dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!