1. Mandlové lupínky zkaramelizujeme na másle s 1 1/2 lžící cukru a necháme vychladnout. Jeden piškotový korpus seřízneme podle okraje mísy (o objemu 2 litrů) a mísu vyložíme fólií. Z druhého korpusu nakrájíme 8 trojúhelníků a vyložíme jimi dno mísy. Ve 4 lžících kávy rozmícháme rum a piškoty zakapeme.
2. Nabobtnalou a vymačkanou želatinu rozpustíme ve zbylé kávě. Ušleháme smetanu, vmícháme želatinu a rozdělíme na 2 díly.
3. Do jednoho přidáme vanilkový cukr a mandle, do druhého sekanou čokoládu, zbylý cukr a kakao. Krémy klademe ve vrstvách do mísy a zamáčkneme korpusem. Dáme vychladit. Poté bombu vyklopíme, sejmeme fólii a nakrájíme.
Fotky receptu Kávová bomba s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!