4 vejce
| 150 g pískového cukru
| 1 vanilkový cukr
| špetka soli
| 1/4 l silné černé kávy
| 0,5 dl rumu
| 360 g hladké mouky
| 1 kypřící prášek
| po špetce mletého hřebíčku, skořice a nového koření
Postup přípravy receptu Kávový chlebík:
Celá vejce utřeme s vanilkovým a pískovým cukrem a špetkou soli do pěny. Mouku promícháme s práškem do pečiva, hřebíčkem, skořicí a novým kořením. Obdélníkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do připravené pěny střídavě vmícháme mouku, rum a kávu. Těstem naplníme formu, dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut při 175 stupních. Necháme ve formě vychladnout a naporcujeme podle potřeby.
Fotky receptu Kávový chlebík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!