Postup přípravy receptu Kdoulový koláč :
Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vymastíme. Zhruba tak jednu minutu ohříváme mandle, 50 g medu, 100 g hnědého cukru, vanilkovou dřeň, skořici a koriandr a potom dáme mandlovou hmotu do formy. Utřeme máslo, zbylý cukr a med, sůl a pomerančovou kůru. Zašleháme vejce. Vmícháme mouku a prášek do pečiva. Kdoule omyjeme, rozčtvrtíme, oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na dílky. Citrónovou šťávu vmícháme do 100 ml vody a kdoule v ní 10 minut vaříme na malém ohni pod bodem varu. Necháme vychladnout a rozprostřeme na mandlovou hmotu. Zakryjeme je těstem a uhladíme. Dort pečeme 30-35 minut a necháme při otevřených dvířkách trouby krátce odpočinout. Po vychladnutí vyjmeme a vyklopíme.