500 g mletého masa (60% vepřového a 40% hovězího)
| 20 ml vody
| 18 g soli
| 1 g pepře
| saturejka
Postup přípravy receptu Kebabčata:
K dobře umletému masu přidáme sůl, prohněteme, vložíme do mísy a necháme několik hodin v chladnu. Přidáme pepř a dle chuti saturejku. Znovu prohněteme a vložíme na několik hodin do chladničky. Po vyjmutí z chladničky uděláme šišky - malé (asi 40 g) nebo větší (asi 80 g). Pečeme je na rožni namazaném lojem. Kebapčata se nesmějí navzájem na rožni dotýkat. Obracíme je postupně. Uvnitř musí být směs šťavnatá a nekrvavá. Jako přílohu podáváme smažené brambory, drobně nakrájenou cibuli, petržel a hořčici.
Fotky receptu Kebabčata:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!