Použité suroviny receptu Kebaby z marinovaného tofu:
350 g tofu
| 1 ks červené papriky
| 1 ks žluté papriky
| 2 ks cukety
| 8 malých žampionů
| plátky citronu na ozdobu
| Marináda: 1/2 lžičky rozmarýnu
| 1/2 lžičky tymiánu
| 1 lžíce ořechového oleje
| 1 stroužek česneku
| šťáva z půl citronu
| kůra z půlky citronu
Postup přípravy receptu Kebaby z marinovaného tofu:
Připravíme si marinádu. V míse smícháme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, prolisovaný česnek, rozmarýn, tymián a olej. Tofu po vybalení položíme na chvíli na papírovou utěrku, abychom ho osušili. Pak nakrájíme na kostky - asi 3 cm silné a vložíme do marinády. Mísu překryjeme a marinujeme asi 30 minut.
Mezitím papriky přepůlíme a zbavíme jadérek, pak nakrájíme na čtvrtky a povaříme asi 4 minuty – hodíme je do již vroucí vody. Po této době je prudce ochladíme studenou vodou a osušíme. Škrabkou na brambory oloupeme cukety a pak je nakrájíme na silné plátky. Marinádu slijeme do hrnku a kousky tofu navlékáme střídavě na špejli s cuketou a paprikami. Každý by měl mít ve finále dva špízy.
Špízy grilujeme asi 6 minut a během té doby je otáčíme a ještě potíráme marinádou. Kebaby z marinovaného tofu podáváme obložené plátky citronu.
Fotky receptu Kebaby z marinovaného tofu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!