Vložil: | gudrun |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 406 |
|
|
Použité suroviny receptu Kečup z přebytku rajčat:
2 kg rajčata
| 250 g cibule
| 250 g jablek
| 1 velká lžíce soli
| 1 velká lžíce sladké mleté papriky
| 1/2 hořčičné sklenice octa
| 4 ks nové koření
| 5 ks bobkový list
| 3 ks hřebíček
| 150 g cukr
Postup přípravy receptu Kečup z přebytku rajčat:
Rajčata rozkrájíme na menší kousky. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na půlkolečka. Vše vložíme do velkého kastrolu, přidáme sůl, papriku, koření, ocet a rozvaříme. Pak rozmixujeme, procedíme přes sítko abychom odstranili slupky a semínka z rajčat. Vrátíme zpět do kastrolu a pomalým varem vaříme tak dlouho, až se odpaří většina tekutiny a kečup přiměřeně zhoustne. Nakonec přisypeme cukr a ještě 5 minut provaříme. Vařící kečup naléváme do skleniček, zavíčkujeme, obrátíme vzhůru dnem a necháme vychladnout.
Fotky receptu Kečup z přebytku rajčat:
Fotky vložil: gudrun,cudovluc,uschi3,oko,alenab