Použité suroviny receptu Kedlubnová polévka s koprem a vejci:
4 mladé kedlubny
| 1 l vody
| 4 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 2 dl zakysané smetany
| dle chuti: sůl a kopr
| 4 vejce
Postup přípravy receptu Kedlubnová polévka s koprem a vejci:
Oloupané mladé kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Polovinu másla rozpustíme, vložíme do něj kedlubny a podusíme. Zalijeme vodou a zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z druhé poloviny másla a hladké mouky. Osolíme, přidáme usekaný kopr a zjemníme smetanou. Polévku prohřejeme a ihned podáváme ozdobenou pokrájenými natvrdo uvařenými vejci.
Fotky receptu Kedlubnová polévka s koprem a vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!