Postup přípravy receptu Kedlubnová polévka se slaninou:
1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli drobně nasekáme. Oloupaná jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a rozkrájíme na kostičky.
2. Cibuli zpěníme na 3 lžicích rozehřátého oleje. Přidáme kedlubny a jablka. Podusíme, okořeníme karí a podlijeme vývarem. Vaříme zhruba 20 min. Osolíme a opepříme.
3. Slaninu nakrájime na nudličky a rozškvaříme na zbývajícím rozehřátém oleji. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a prohřejeme. Podle chuti přisladíme, osolíme a opepříme.
4. Polévku rozdělíme na talíře, přidáme nudličky slaniny, sekaný koriandr a najemno strouhaný křen.
Tip: Zbytek křenu můžeme nastrouhat, vmíchat do šlehačky a podávat k uzenému lososu.