Postup přípravy receptu Kedlubnová polévka se zavářkou:
Řeřichu přebereme, opláchneme, zabalíme do utěrky a vodu odstředíme rotací. Najemno ji nasekáme.
Kedlubny oloupeme a křehké středové lístky odkrojíme. Kedlubny nakrájíme nejprve na plátky, potom na jemné hranolky. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřáté máslo.
Přidáme kedlubny a řeřichu. Krátce podusíme. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Přilijeme drůbeží vývar a víno. Přikryté vaříme doměkka přibližně 15 minut. Polovinu polévky rozmixujeme, přilijeme druhou polovinu a prohřejeme.
Mleté telecí maso smícháme s vejcem a strouhankou. Osolíme ho a opepříme. Přidáme sekanou petrželku a citronovou kůru. Hmotu rozetřeme na prkénko a nožemm ji seškrabujeme do vroucí polévky. Povaříme několik minut. Podáváme posypané najemno nasekanými kedlubnovými lístky.
Fotky receptu Kedlubnová polévka se zavářkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!