Použité suroviny receptu Kedlubny plněné zeleninou a kuřecím masem:
4 kedlubny
| 400 g kuřecích prsíček
| sůl
| pepř
| 100 g žampionů
| 100 g mrkve
| 100 g fazolek
| 1 lžíce oleje
| 250 ml smetany
| 1 kelímek čerstvého sýra
| petrželka
| 125 ml zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu Kedlubny plněné zeleninou a kuřecím masem:
Kedlubny oloupeme a vydlabeme. Dužinu nakrájíme na kostičky a blanšírujeme. Řízky nakrájíme na kostičky a okořeníme. Houby a zeleninu očistíme a posekáme. Maso opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme houby, zeleninu a krátce osmahneme. Vmícháme 100 ml smetany a 1 lžíci sýra. Zahříváme, dokud se sýr neroztaví. Přidáme petrželku. Směsí naplníme kedlubny.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Kedlubny, dužinu a vývar dáme do formy.Pečeme 25 minut. Vývar a kedlubnové kostičky rozmixujeme se zbytkem smetany a čerstvého sýra.
Fotky receptu Kedlubny plněné zeleninou a kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!