Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kežmarská velikonoční pečínka:
150 g slaniny
| 8 zelných listů
| 2 kostky Maggi bujoxu
| 200 g hovězího masa
| 200 g vepřového
| 1/2 lžičky mletého pepře
| 1/2 lžičky mleté papriky
| sůl
| 1 dcl smetany
| 1 lžíce krupice
| 200 g klobásy
Postup přípravy receptu Kežmarská velikonoční pečínka:
Zelné listy spaříme asi 5 min. ve vařícím MAGGI Bujoxu.
Formu na srnčí hřbet poklademe tenkými plátky slaniny a pak zelnými listy. Maso umeleme, v misce okořeníme, osolíme, zvlhčíme smetanou, promícháme s krupicí a rozetřeme do vyložené formy. Do hmoty zatlačíme klobásu, přikryjeme zelnými listy a slaninou.
Zapékáme zakryté alobalem v troubě asi 40 min. Trochu vychladlé krájíme na porce.
Fotky receptu Kežmarská velikonoční pečínka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!