Postup přípravy receptu Khalva:
V nerezovém nebo smaltovaném hrnci sehřát 340 ml mléka s cukrem a za stálého míchání jej vařit na středním ohni, až se cukr rozpustí. Přidat škrob rozmíchaný ve zbytku mléka (4 lžíce). Přivést znovu do varu a vařit tak dlouho, až vše zhoustne na hustou hladkou kaši. Sejmout s ohně. Předehřát troubu na 180°C. V míse smíchat ořechy, rozpuštěné máslé a dřevěnou vařečkou dobře zamícht, aby se ořechy obalily v másle. Potom ořechy rozprostřít na těžký plech v jedné vrstvě a vložit plech do trouby. Otoustovat ořechy po 20 min. a často je promíchat, až jsou pěkně tmavohnědé. Pozor, nespálit je. Zalít vše stejnoměrně "pudinkem", těsně přikrýt alobalem a znovu vložit do trouby do její vrchní 1/3 na 15 -20 min., nebo až pudink zhoustne. Naporcovat do malých misek, nebo na malé talířky a posypat mletou skořicí. Ihned podávat.