Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Klasická česnečka pro začátečníky:
2-3 brambory
| dle chuti: sůl
| 1 kostka bujónu
| 4 stroužky česneku
| 1 vejce
| dle potřeby: rohlíky nebo chleba na opečení
Postup přípravy receptu Klasická česnečka pro začátečníky:
Brambory nakrájíme na malé kostičky a vaříme v malém množství vody jen lehce osolené (masox je slaný a česnek budeme třít se solí).
Když jsou měkké, přidáme rozdrobenou kostku bujónu (bylinkový s olivovým olejem je v česnečce moc dobrý), dolijeme vodu - asi 1,5 l a přivedeme k varu. Pokud se nám zdá polévka příliš vodová, přidáme trochu oleje.
Rozetřeme česnek se solí, nebo nasekáme najemno - jak to má kdo rád - a přidáme do polévky. Hned odstavíme, ať česnek neztratí říz a do polévky rozklepneme vejce a rozmícháme lehce vidličkou, až se srazí.
Podáváme s nasucho orestovanými (na teflonce) kostičkami rohlíku nebo chleba.
Fotky receptu Klasická česnečka pro začátečníky:
Fotky vložil: Thais,kacice,vilka,uznevim,alenab