Použité suroviny receptu Klasická chřestová polévka:
25 g másla
| 2 cibulky
| 700 g chřestu
| 850 ml drůbežího vývaru
| olivový olej
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Klasická chřestová polévka:
Cibulky pokrájíme na kousky. Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme cibulku a kousky chřestu. Asi 5 min. smažíme na mírném ohni.
Pak plamen ještě víc stáhneme a podusíme dalších 5 minut. přilijeme vývar, uvedeme do varu a 5 minut vaříme.
Sejmeme z ohně a necháme mírně vychladnout. Pak polévku rozmixujeme v hladký krém.Zakápneme olejem, osolíme a opepříme podle chuti.
Fotky receptu Klasická chřestová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!