Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Klasická dyňová polévka z Francie:
250 g sušených, bílých fazolí, namočených přez noc a slitých
| 1 nasolené, vepřové koleno, namočené přez noc ve vodě, slité a omyté
| 2 cibule na jemné plátky nakrájené
| 10 celých pepřů
| 2 snítky petrželky
| 1 snítka tymiánu
| 1 bobkový list svázané do kuchyňské gázy
| 1 1/2 kg čerstvé dýně, oloupané a nakrájené na velké kusy (velká, kulatá, oranžová)
| 2 menší brambory, oloupané a nakrájené na plátky
| 3 stroužky česneku
| 1/2 l mléka
| dle chuti: sůl a pepře
| dle chuti: opražené chleby, potřené rozkrojeným česnekem (topinky)
Postup přípravy receptu Klasická dyňová polévka z Francie:
Dát fazole do velkého hrnce a zalít je 1 1/2l vody. Přidat koleno, cibuli, česnek, brambory, dýni a balíček s bylinkami a kořením. Přivést do varu, snížit teplotu a přikryté pomalu vařit po 1 hodinu.
Těsně před podáváním, vyjmout z polévky balíček s bylinkami a kořením a zahodit. Vyjmout koleno, sejmout maso, nakrájet ho na malé kousky a vrátit do polévky. Přidat mléko, znovu přivést do varu a chvíli povařit. Osolit a opepřit dle chuti. Podávat s chleby.
Fotky receptu Klasická dyňová polévka z Francie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!