Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Klasická hovězí pečeně:
1,5-2 kg hovězí pečeně (kýty)
| 2 lžíce oleje
| sůl, pepř, případně byliny (majoránka a tymián)
| 1 velká cibule, pokrájená
| 4 stroužky česneku
| 1/2 hrnku červeného vína
| 1/2 hrnku zeleninového či hovězího vývaru
| 2 mrkve, podélně nakrájené
| trocha mouky na zaprášení omáčky
Postup přípravy receptu Klasická hovězí pečeně:
Maso poprašte solí, pepřem, posypte bylinkami a vše do něj dobře vetřete. V hrnci na oleji ho pak ze všech stran opečte. Hovězí vyjměte, do hrnce vložte cibuli a česnek, navrch posaďte maso a zalijte vínem i vývarem. Přikryjte a duste na velmi mírném plameni (v troubě při 150 °C) až čtyři hodiny. Ke konci přidejte mrkev. Jakmile je hovězí zcela měkké, vyjměte ho i s mrkví; omáčku zaprašte moukou, nechte zasmahnout, zalijte studenou vodou, odvařte přípečky a asi dvacet minut mírně vařte. Jestli chcete mít opravdu hladkou omáčku, propasírujte ji; částí přelijte porce masa, zbylou podávejte v omáčníku.
Fotky receptu Klasická hovězí pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!