Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Klasický hamburger:
600 g mletého zadního hovězího masa
| trocha oleje na potření grilovací mřížky
| 250 ml barbecue omáčky
| 4 hamburgerové žemle
| 4 lžíce kečupu
| 4 lžičky hořčice
| 4 kyselé okurky, na plátky
| 1 větší bílá cibule, nakrájená na tenká kolečka
| 4 listy ledového salátu
Postup přípravy receptu Klasický hamburger:
Rozpálíme si gril na střední teplotu. Mleté hovězí maso promícháme se dvěma lžícemi BBQ omáčky. Vytvarujeme 4 stejné koule, ale maso moc nemačkáme, aby zůstalo nadýchané a šťavnaté. Koule mezi dlaněmi jen lehce zmáčkneme, jako na vyšší karbanátek. Předehřátou grilovací mřížku potřeme olejem a připravené hamburgery grilujeme po obou stranách, na dobře propečený hamburger stačí 8–10 minut. Během pečení je často otáčíme a vydatně potíráme omáčkou BBQ, přibližně 5 až 10krát. Žemle podélně rozkrojíme, položíme na chvíli na gril a necháme z obou stran rozpéct. Spodní díl žemlí obložíme listem salátu, na něj posadíme burger, potřeme hořčicí, kečupem, ozdobíme kolečky rajčat, cibule a okurkami a nakonec přiklopíme horní částí žemle. Hamburgery spíchneme špejlí a podáváme.
Fotky receptu Klasický hamburger:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!