Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Klášterní závin

fotka Klášterní závin
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Klášterní závin:

28 dkg polohrubé mouky  | 14 dkg másla  | 1 vejce  | 1 žloutek  | 2 dkg droždí  | 5 lžic mléka  | 40 g cukru  |  sůl  | 2 dl vody  | 15 dkg cukru krupice  |  strouhaná citronová kůra  | 4 lžíce rumu

Postup přípravy receptu Klášterní závin:

Z mléka, cukru, kvasnic připravíme kvásek; nalijeme do mouky. Přidáme vejce, žloutek, sůl a zapracujeme máslo. Těsto přiklopíme tepou nádobou a necháme 30 min. kynout. Vykynulé rozdělíme na 2 díly, rozválíme a plníme ořechovou nádivkou:
svaříme 2 dl vody s 15 kg krupic. cukru , přidáme 25 dkg ml. ořechů, 7 dkg rozinek , strouhanou citronovou kůru. Necháme vychladnout a vmícháme 4 lžíce rumu.
Nádivkou potřené díly svineme do závinů a upečeme.
Vychladlé můžeme polít čkoládovou polevou.


Fotky receptu Klášterní závin:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Klášterní závin
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !