Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Klobásková variace:
3 lžíce rostinného oleje
| 8 silných bílých klobásek s bylinkami (celkem asi 550 g)
| sklenku červeného vína (nemusí být)
| 230 ml zeleninového bujonu
| 150 g cibule, nejlépe červené, najemno nakrájené
| 530 g uvařených brambor, nakrájených na plátky
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Klobásková variace:
1. Osmažte klobásy.
V pekáčku nebo zapékací nádobě, do níž se klobásky dobře vejdou, rozpalte olej, vložte do něj klobásky a za častého obracení je smažte osm až deset minut. Pak klobásky vyjměte a dejte do tepla. Do oleje vsypte cibuli a smažte ji tak dlouho, až bude vláčná a zlatavá. Přilijte víno (pokud chcete) a bujon; povařte tři až čtyři minuty, aby vznikla hustá omáčka. Vložte do ní klobásky a všechno krátce prohřejte. Sejměte z plamene. Předehřejte gril na nejvyšší teplotu.
2. Dokončete pod grilem.
Klobásy s omáčkou pokryjte bramborami, osolte, opepřete a asi osm minut zapékejte dozlatova. Podávejte ihned.
Fotky receptu Klobásková variace:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!