Použité suroviny receptu Klopsy dušené na rajčatech :
400 g mletého masa (vepřové a hovězí)
| 2 bílky
| hladká mouka
| 2 lžíce oleje
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 500 g rajčat
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Klopsy dušené na rajčatech :
Mleté maso osolíme a opepříme, přidáme bílky a z hmoty vytvarujeme klopsy (kuličky), které obalíme v mouce. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, přidáme klopsy a opečeme je. Pak podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Rajčata oloupeme a nakrájené přidáme ke klopsům. Necháme vydusit a šťávu dochutíme česnekem. Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.
Fotky receptu Klopsy dušené na rajčatech :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!