Postup přípravy receptu Kmínový výborný chléb z domácí pekárny:
Do pekárny nalijeme podmáslí, přidáme mouku a ostatní ingredience.
Zapneme na program na pečení chleba - dle druhu pekárny který máme a jak jsem zvyklé.
Pár praktických doporučení:
Je dobře všechny suroviny nechat tak hodinu v jedné místnosti, aby měly stejnou teplotu.
Místo sušeného droždí je možné nadrobit do těsta půlku kosty čerstvého droždí, v tom případě přidávám necelou čajovou lžičku cukru.
Mouku lze použít pšeničnou hladkou, či namichat s žitnou chlebovou a grahamovou, nic se tím nepokazí.
Do těsta občas přidávám semínka lnu, sezam, dýňová semínka, semínka slunečnic, fantazii se meze nekladou.
Pokud to stihnu, že těsto je vymícháno a vykynuto, uhladím jeho povrch rukou namočenou ve studené vodě, pokmínuji a lehce posolím. Vypadá tak potom pěkně.
Fotky receptu Kmínový výborný chléb z domácí pekárny:
Fotky vložil: Roxana,Natural,hlouskova,Bezinka,tvackova1,martikam