500 g měkkého tvarohu
| 200-220 g polohrubé mouky
| 2 vejce
| 1 špetka soli
| 1 špetka kypřicího prášku do pečiva
| Na náplň:
| cca 700 g švestek nebo jiného ovoce
| Na servírování:
| 100 g másla
| 100 g strouhanky
| 2 lžíce práškového cukru s vanilkovou příchutí
| 1 balíček skořicového cukru
Postup přípravy receptu Knedlíky v kožíšku:
1. Ze všech surovin na těsto zpracujeme na pomoučeném válu (nebo v míse) těsto, ze kterého utvoříme váleček. Váleček těsta nakrájíme na asi 30 kousků (počet knedlíků je závislý na zvoleném ovoci a jeho velikosti), které vyskládáme na pomoučený vál.
2. Do každého kousku těsta dáme ovoce a zabalíme ho do kulatého knedlíku. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6-9 minut (podle velikosti). Po uvaření necháme knedlíky okapat na cedníku.
3. Na polovině másla osmažíme strouhanku. Druhou polovinu másla rozehřejeme. Ještě teplé okapané knedlíky obalíme v osmažené strouhance, posypeme skořicovým a práškovým cukrem. Knedlíky při servírování polijeme rozehřátým máslem.
Fotky receptu Knedlíky v kožíšku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!