Použité suroviny receptu Koblihy s liči a s malinovou dření:
1/2 kostky droždí
| 200 g cukru
| 125 ml vlažného mléka
| 250 g polohrubé mouky
| dle chuti: sůl
| 1 vejce
| 40 g másla
| 425 ml kompotované líčí
| 250 g mražených malin
| 40 ml malinového základu
| 1 balíček vanilkového cukru
| 4 lžíce zakysané smetany
| 1,5 litru fritovacího oleje
| 2 lžíce skořice
Postup přípravy receptu Koblihy s liči a s malinovou dření:
1. V mléce rozpustíme droždí a 1 lžíci cukru. Smícháme mouku, špetku soli, vejce a máslo, přidáme mléko s droždím a vypracujeme hladké lesklé těsto. Přikryjeme a necháme v teple asi 30 minut kynout.
2. Liči necháme okapat. Těsto ještě jednou prohněteme, tence vyválíme a sklenicí vypíchneme 12 koleček. Doprostřed každého kolečka položíme 1 liči. Zabalíme a necháme asi 15 minut kynout.
3. Maliny rozmrazíme, promícháme s malinovým základem, 2 lžícemi cukru, vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou a propasírujeme.
4. Koblihy na oleji fritujeme dozlatova. Zbylý cukr smícháme se skořicí a ještě teplé koblihy obalíme ve skořicovém cukru.
Podáváme s malinovým pyré.
Fotky receptu Koblihy s liči a s malinovou dření:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!