Postup přípravy receptu Koblihy s rumovými pralinkami:
Všechny suroviny smícháme v míse, přidáme žloutky a teplé mléko. Zaděláme vláčné těsto, které dobře vypracujeme, až se na něm tvoří puchýřky. Povrch lehce poprášíme moukou, misku přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Vykynuté těsto dáme na vál, rozválíme plát na plát silný 8 mm. Vykrájíme tvořítkem kolečka, doprostřed dáme rumovou pralinku a přiklopíme je druhým kolečkem. (vrchní stranou na pralinku), v krajích je dobře přitiskneme a týmž tvořítkem odkrojíme těsto, aby byly koblihy krásně kulaté. Koblihy přeložíme na moukou vysypané prkénko a necháme ještě chvíli vykynout.
Smažíme na rozpáleném oleji vrchní stranou dolů. Koblihy se při smažení nesmějí dotýkat, správně usmažené mají mít po obvodu bílý proužek. Teplé koblihy se nesmí skládat na sebe. Pocukrujeme a zdobíme rozpuštěnou čokoládou.