Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Koláč Dobrota

fotka Koláč Dobrota
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Koláč Dobrota:

6 - 7 jablek  | 2 hrnky švestek nebo blum  | 40 g másla  | 3 - 4 lžičky skořice  | 4 - 5 lžic krupicového cukru  | Spodní těsto:  | 100 g jemně nastrouhaných vařených brambor  | 100 g másla nebo Hery  | 120 g cukru  | 1 vejce  | 4 lžíce strouhaného kokosu  | 275 g polohrubé mouky  | 1 prášek do pečiva  | špetka soli  | Vrchní těsto:  | 3 vejce  | 200 g cukru  | 8 lžic vody  | 3/4 balíčku prášku do pečiva  | 160 ml oleje, 300 g polohrubé mouky, 100 - 150 g mletého máku

Postup přípravy receptu Koláč Dobrota:

Okrájená jablka zbavená jadřinců nakrájíme na větší kostičky a nasypeme je do hrnce s rozehřátým máslem, přidáme k nim i napůlené švestky či blumy, skořici, cukr, promícháme a asi 5 minut pod pokličkou podusíme. Pak hrnec s ovocem necháme chladnout a připravíme spodní těsto tak, že smícháme dohromady všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto, které pak vytlačíme do vymazaného, vysypaného plechu po celé ploše. Poté se pustíme do vrchního těsta. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme mletý mák. Na spodní těsto rozložíme vychladlé ovoce, nalijeme na něj vrchní těsto a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme při 180 °C cca 50 minut, ke konci pečení ale teplotu snížíme tak na 160 °C.


Fotky receptu Koláč Dobrota:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Koláč Dobrota
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles