Těsto:
| 210 g hladké mouky
| 70 g moučkového cukru
| 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
| 1 balíček vanilínového cukru
| 1 lžíce kakaa
| 1 vejce
| 140 g měkkého másla
| 2 lžíce mléka
| Tvarohová náplň:
| 750 g měkkého tvarohu
| 2 vejce
| 250 g rozpuštěného másla
| 100 g moučkového cukru
| 3 balíčky pudingu s vanilkovou příchutí
| 1 balíček vanilínového cukru
| Maková náplň: 140 ml mléka
| 100 g mletého máku
| 1 lžce moučkového cukru
| 1 balíček skořicového cukru
Postup přípravy receptu Koláč pejska dalmatina:
1. Máslo nakrájíme, dáme na vál, přidáme všechny zbylé suroviny na těsto a ručně propracujeme. Na moukou posypaném vále vyválíme plát na velikost vyššího plechu (cca 28 x 30 cm). Těsto opatrně přeneseme (pomocí válečku) na vymazaný a moukou vysypaný plech. těsto upravíme rovnoměrně po celé ploše plechu (i do rohů).
2. Tvarohová náplň: V míse rozmícháme všechny suroviny na náplň do hladka.
3. Maková náplň: Dáme vařit mléko, přidáme mák, cukr a skořicový cukr a na mírném ohni asi 3 minuty povaříme. Poté necháme vychladnout. Je-li náplň příliš hustá, přidáme 1 lžíci vody.
4. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň a uhladíme. Poté pomocí dvou lžic naneseme makovou náplň, kterou tvoříme puntíky (fleky) a uhladíme. Koláč dáme péct do předehřáté trouby:
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení. asi 45 minut
Koláč necháme vychladnout a až poté krájíme.
Fotky receptu Koláč pejska dalmatina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!