Použité suroviny receptu Koláč s broskvemi a ananasem:
na těsto:
| 250 ml mléka
| 42 g droždí
| 75 g másla
| 500 g hladké mouky
| 100 g cukru moučky
| 1 vejce
| na náplň:
| 1 plechovku (250 g) půlených broskví
| 1 plechovku (280 g) ananasu krájeného na kousky
| 4 lžíce mléka
| 200 g cukru moučka
| 4 lžíce kompotovaných brusinek
| dle chuti: tuk na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Koláč s broskvemi a ananasem:
Nejprve si zahřejeme mléko, ve kterém rozpustíme droždí a část tuku. V míse smícháme prosátou mouku s cukrem, přidáme mléko s droždím, zbylý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo 20 minut kynout. Ananas i broskve necháme okapat na sítu. Broskve rozkrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozpálíme tuk, přisypeme mandle, cukr a mléko. Při mírné teplotě povaříme asi 3 minuty a po vyhcladnutí přidáme na malé kousky pokrájený ananas. Těsto rozložíme na tukem vymazaný plech, poklademe broskvemi a necháme 20 minut kynout. Přelijeme mandlovou směsí. Z brusinek uděláme lžičkou kopečky a na neseme je na koláč.
Fotky receptu Koláč s broskvemi a ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!