Postup přípravy receptu Koláč s dvoubarevnou tvarohovou náplní:
V míse vypracujeme ze všech ingrediencí (mimo lžíce kakaa) těsto. Je trochu lepivé, ale má to tak být. Odebereme z něj 1/3 a uložíme ji do lednice. Ze zbylé větší části vyválíme za mírného podsypávání větší kolo. Dortovou formu o průměru zhruba 26 cm vymažeme tukem a vysypeme oříšky. Takto nachystanou formu vyložíme těstem a pěkně upravíme a vymačkáme až do horního kraje. Pokud by se hodně lepilo a trhalo, mírně si namočíme ruce, jde to líp a zaplátujeme všechny trhlinky.
Připravíme si náplň. Mimo pudinkových prášků vše utřeme pěkně do hladka. Můžeme si to ulehčit tím, že máslo si rozehřejeme a postupně při míchání přiléváme do hmoty. Tu potom rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přimícháme vanilkový a do druhé čokoládový puding. Vezmeme zdobící nebo igelitové pytlíky, naplníme tvarohovou směsí a plníme formu. Od kraje formy začneme jednou barvou a střídavě ke středu plníme ve tvaru kruhu. Na druhou vrstvu barvy obrátíme - na světlý kruh dáme tmavý a obráceně. Vyjít by takto měly 3 až 4 vrstvy.
Z lednice vyndáme těsto, které jsme uschovali a to rozdělíme na poloviny. Jednu obarvíme lžící kakaa. Z každého pak děláme malé kuličky, které libovolně poházíme navrch pudinkové náplně ve formě. Po upečení to udělá zajímavý vzhled.
Vše takto upravené pečeme ve vyhřáté troubě při 180 - 200 °C 1,5 až 2 hodiny. Záleží na troubě. Ale určitě je třeba péct déle, aby i náplň byla pěkně tuhá. Stačí zkontrolovat špejlí a u dobře pečeného tvaroh mírně prokukuje mezi kuličkami těsta.
Hotové necháme mírně zchladnout, lehce pocukrujeme (není nutné) a můžeme podávat.
Koláč je velmi vláčný, sytý a opravdu rychle mizí se stolu.