Vložil: | Delli |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Koláč s hruškami a čokoládou:
4 # hrušky, oloupané, bez jádřinců
| 100g posekaných lískových oříšků
| 140g hladké mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 175g # změklého másla + trocha na vymazání formy
| 140g moučkového cukru
| 2 velká vejce
| 50g tmavé čokolády, nasekané
| 2 lžíce meruňkového džemu
Postup přípravy receptu Koláč s hruškami a čokoládou:
1. PŘIPRAVTE SI KOLÁČOVOU SMĚS
Předehřejte troubu na 160 °C. Máslem vymažte dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem. Polovinu hrušek nasekejte a zbytek pokrájejte na kolečka. Ořechy, mouku s práškem do pečiva, máslo, cukr a vejce dejte do mixéru a rychle rozmixujte, aby vznikly větší lepkavé drobky. Vysypte je z mixéru do mísy a přimíchejte nasekané hrušky a čokoládu.
2. UPEČTE A POTŘETE DŽEMEM
Směs přesuňte do formy a zarovnejte. Navrch položte nakrájené hrušky a trochu je zatlačte do těsta. Pečte, aby byl koláč na omak pevný (ještě lepší je zkouška špejlí: je-li po vytažení suchá, máte hotovo). Vyjměte dezert z trouby a potřete ho džemem. Nechte ještě chvíli chladnout ve formě, pak jej přesuňte na mřížku.
Podávejte se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Fotky receptu Koláč s hruškami a čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!