Postup přípravy receptu Koláč s kousky jablek:
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme citronovou šťávou. V pánvi si rozpustíme 3 lžíce másla a plátky na něm krátce do zlatova opečeme. Potom je vyndáme a necháme vychladnout. V míse si ručním šlehačem rozšleháme zbytek másla. Přitom postupně přidáváme oba cukry, sůl a citronovou kůru. Po jednom pak přidáme vejce a dobře zašleháme. Troubu si mezitím předehřejeme na 200 °C. Pak smícháme mouku s práškem do pečiva a mlékem a vmícháme do vajec, až získáme polotuhé těsto. Koláčovou formu si vymažeme tukem, do ní nalijeme těsto a pěkně ho urovnáme stěrkou. Plátky jablek klademe na povrch tak, aby se částečně překrývaly. V troubě pečeme 40 - 50 minut. (plyn 3 - 4 stupeň, horkovzdušná trouba na 180 °C. Upečený koláč necháme vychladnout na mřížce a pak jej vyndáme z formy. Dle chuti můžeme i pocukrovat.