Použité suroviny receptu Koláč s našlehaným krémem:
400 g listového těsta
| 1,2 dl šlehačky
| 120 g kysané smetany
| 120 g měkkého tvarohu
| 70 g krystalového cukru
| 1 vejce
| 30 g čokolády
| 2 plátky želatiny
| 2 lžíce jahodové marmelády
| ovoce na ozdobu
| mouka na vál
| 200 g luštěnin
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Koláč s našlehaným krémem:
Listové těsto na pomoučněném válu vyválíme na plát silný 3 mm do tvaru kruhu jako na koláč. Čokoládu nakrájíme na menší kousky. Okraje zavineme tak, aby čokoláda byla uvnitř lemu. Do středu koláče položíme vystříhnutý papírový karton zabalený do alobalu a vše zasypeme asi 1 cm vysokou vrstvou suchých luštěnin (fazole hrách), aby se těsto při pečení nenafouklo. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, koláč přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 C. Z upečeného koláče vysypeme luštěniny a necháme vychladnout. Tučný měkký tvaroh vyšleháme s kysanou smetanou, cukrem a jahodovou marmeládou. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a rychle ji vmícháme do tvarohové směsi a směs rozetřeme do středu koláče. Koláč ozdobíme ovocem a necháme asi 1 hodinu tuhnout v lednici. Před podáváním ho pocukrujeme a nakrájíme na díly.
Fotky receptu Koláč s našlehaným krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!