Použité suroviny receptu Koláč s ovocem a drobenkou:
Těsto:
| 260 g hladké mouky
| 1/8 l mléka (125 ml)
| 50 g cukru krystal
| 90 g rozpuštěného másla
| 2 vejce (nebo jen žloutky)
| 1 prášek do pečiva
| dle chuti: ovoce (čerstvé, konzerované)
| Drobenka:
| 50 g másla
| 40 g cukru krystal
| 100 g hladké mouky
Postup přípravy receptu Koláč s ovocem a drobenkou:
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme mouku v níž jsme rozmíchali prášek do pečiva, máslo (Heru), mléko a promícháme v robotovi. Pokud je těsto moc tuhé, přilijeme opatrně mléko. Vlijeme na plech. Nakrájíme si ovoce na menší kousky (dobré je s jakýmkoli druhem) a rovnoměrně poklademe na těsto. Drobenku připravíme v míse s rozpuštěným máslem (Herou), smícháme s cukrem a moukou. Rozdrobíme na povrch koláče. Pečeme v troubě na 180 °C cca 25 minut.