Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Koláč s ricottou:
225 g hladké mouky
| 30 ml kakaového prášku
| 60 ml jemného krystalového cukru
| 120 g másla
| 60 ml suchého sherry
| náplň:
| 2 žloutky
| 116 g mletého cukru
| 500 g sýra ricotta
| jemně nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
| 6 lžic kousků hořké čokolády
| 5 lžic nasekané kandované kůry
| 3 lžíce nasekané andeliky
Postup přípravy receptu Koláč s ricottou:
Mouku s kakaovým práškem smícháme. Prsty vpracujeme máslo, pak přidáme sherry a vytvoříme pevné těsto. Troubu předehřejeme na 200°C. Vyválíme tři čtvrtiny těsta na jemně pomoučené desce a vyložíme jím kulatou formu s ozdobným okrajem o průměru 24 cm. Uděláme si náplň: Do ušlehaných žloutků s cukrem přidáme ricottu, jemně nastrouhanou citronovou kůru, čokoládové kousky a míchanou kůru a angeliku.
Ricottovou náplň dáme do formy z křehkého těsta a urovnáme povrch. Zbývající těsto vyválíme a rádlovacím kolečkem nebo nožem nakrájíme proužky. Naaranžujeme je do mřížky na povrchu koláče.
Pečeme asi 15 minut na 200°C. Pak snížíme teplotu trouby na 180°C a pečeme dalších 30 – 35 minut dozlatova a křupava. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě.
Fotky receptu Koláč s ricottou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!