Použité suroviny receptu Koláč z kynutého těsta s revení:
300 g hladké nebo polohrubé mouky
| 20 g droždí
| 30 g pískového cukru
| asi 1,5 dl mléka
| 1 lžíce sójové mouky
| 1 vejce (kousek odložíme)
| 40 g rozehřátého tuku
| dle potřeby: tuk na plech
| asi 400 g zmrazené reveně
| Drobenka:
| 100 g polohrubé mouky
| 80 g rostlinného tuku
| 80 g pískového cukru
| 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu Koláč z kynutého těsta s revení:
Z uvedených surovin připravíme kynuté těsto, po vykynutí je rozválíme a vložíme do tukem vytřené koláčové formy, poklademe zmrazenou revení a necháme ještě 15 minut kynout. Potom okraj koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, reveň posypeme drobenkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.
Drobenka: Mouku prosijeme do misky, přidáme na kousku nakrájený ztuhlý tuk a cukr se skořicí, nejdříve nožem s kulatou špičkou a pak rukama zpracujeme drobenku a uložíme ji v chladu do upotřebení.
Fotky receptu Koláč z kynutého těsta s revení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!